top of page
  • Writer's pictureTiina

Banaani-maapähkinävoi- muffinssit!

Päivitetty: 13. toukok.Koska talvi tuli takaisin (Helsinki, 8.3.2021) on banaani- muffinssi se, joka lohduttaa :)

Ja jotta jaksaisi vielä uskoa kevääseenkin, on muffinssin päälle hyvä sipaista vähän maapähkinä- kuorrutetta ja ihana kuppikakku on valmis.

Kuorrutetta ei tarvitse tietenkään pursottaa, se on vähintään yhtä hyvää vain rennosti kakun päälle levitettynä.Ohje muffinseihin on Valion resepti- sivuilta : https://www.valio.fi/reseptit/banaanimuffinssit/. Vaihdat vehnäjauhot vain Agatan A1 Gluteenittomaan Jauhoseokseen ja muuten seuraat Valion ohjeita - nam!


Tuossa alkuperäisessä ohjeessa kuorrutus tehdään rahkasta ja maapähkinävoista.

Koska kaapistani ei rahkaa nyt löytynyt, tein kuppikakuille maapähkinävoi- kreemin joka kyllä saa sukat pyörimään. Niin hyvää se on!Eli muffinssi- ohje löytyy linkin ( https://www.valio.fi/reseptit/banaanimuffinssit/) takaa ja jos tahdot kokeilla Agatan maapähkinävoikreemiä, ohje löytyy tästä:

(ps. muffinssit ovat ihania myös ilman mitään kuorrutusta!)


225g Suolatonta voita

245g Sileää maapähkinävoita

375g Tomusokeria

1tl Vaniljauutetta

1/2tl suolaa

2rkl maitoa


Vispaa pehmeä voi ja maapähkinävoi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan koneen käydessä hitaammalla vauhdilla kunnes kaikki sokeri on sekoittunut kreemiin.

Muista kaapia kulhon reunoilta kaikki mukaan vaahtoon!

Sekoita mukaan vaniljasokeri ja suola. Lisää maito ja sekoita edelleen hitaalla vaihteella kunnes seos on sileää. Vispaa kovemmalla teholla kreemi kuohkeaksi.

Pursota kuppikakuille tai sipaise nuolijalla kakkujen päälle.

Sopii myös täytekakkuihin mitä mainioimmin!


:)797 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page