top of page
  • Kirjoittajan kuvaTiina

Pulla!ūü§óūü•į

Päivitetty: 15. jouluk. 2022


Mikä sen hauskempaa kuin auringonpaisteinen pakkaspäivä ja pulkkamäki!

Toki, niinhän se on, ettei tämä ole joka tytön tai pojan toive- sää tai tekeminen, mutta meitäkin on jotka lunta rakastaa ja siinä remuamista :)

Onneksi kuitenkin laskiaispullia saa syödä vaikkei mäkeen menisikään. Tai vaikkei talvea tulisikaan, niinkuin kävi täällä Helsingissä :(

Ja nyt kun voi tehdä niin hyvää gluteenitonta pullaa että se maistuu kaikille, miksei tämän vuoden laskiaispullat olisi kaikki gluteenittomia.

Pullat, korvapuustit, Boston-kakut, pitkot, kranssit ja pullapohjaiset piirakat ynnä muut onnistuvat kaikki Agata A1 jauhoilla ja sen pussissa olevalla pulla- ohjeella!

Laita ohjeen tännekin ja toki sitä voi kokeilla muillakin jauhoilla. Mutta hyvän tuloksen voin luvata vain näillä Agatan jauhoilla.

A1 jauhoja saa........Maailman paras gluteeniton Pulla ;)


3 dl maitoa

25 gr hiivaa

6 gr psyllium jauhetta

1 dl sokeria

1 tl suolaa

1 kananmuna

0,5 rkl kaardemumma

7-8 dl A1 Jauhoseos

100 gr suolaton voi


*Psylliumia on tarjolla monen kokoisena jauheena ja hiutaleina. Käytän pullissani hienoa psyllium- jauhetta jolloin 6 gr vastaa 2 ja 1/4 teelusikallista.Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita murennettu hiiva siihen.

Kun hiiva on sulanut lisää psyllium-jauhe ja anna seoksen turvota noin 20min-30 min. Seoksen tulisi kuplia ja vaahdota ja se kuinka noepasti tämä tapahtuu riippuu esimerkiksi huoneen tai nesteen/seoksen lämpötilasta, psylliumin hienojakoisuudesta jne.

Joten varminta on luottaa omiin silmiin ja todeta seoksen olevan valmista kun se näyttää siltä - vähintään 20 minuutin kuluttua.

Siirrä seos monitoimikoneen kulhoon tai muuhun sekoitus- kulhoon, jos käytät käsikäyttöistä sekoitinta tai sekoitat kenties pullataikinasi käsin.

Jos käytät yleiskonetta laita siihen lapa-vispilä ja sekoita ensin seokseen sokeri, suola ja kaardemumma sekä kananmuna. Lisää sitten jauhoista noin puolet sekoittaen keski-nopeudella ja kaapimalla kulhon reunat välillä tarkkaan.

Lisää joukkoon pehmeä voi ja sen jälkeen loput jauhot.

Jauhojen määrä vaihtelee osin samoista syistä kuin tuo alkuseoksen turpoamis- aika.

Eli seuraa tarkasti taikinaasi noin 6:n desilitran jälkeen. Taikinan tulee jonkinverran irrota vatkatessa kulhon reunoista. Sen tulee olle pehmeää mutta sellaista johon voi koskettaa sormella jo ilman suurempaa sotkua - eli taikina ei enää tartu kovin paljoa.


Yksi hyvä keino määrittää taikinan valmistumista on jauhojen punnitseminen. Eli jos sinulla on käytössäsi vaaka, suosittelen että punnitset jauhot 550 grammaan. Joskus taikina on täydellinen juuri tällä määrällä, toisinaan se ei aivan riitä. Vähemmällä ei ole vielä tähän mennessä pullia syntynyt :)


Leivo taikinasta välittömästi haluamasi muotoisia pullia.

Tämä pullataikina nostatetaan siis vain kerran.

Kun olet muotoillut pullat pellille, nostata niitä lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 30 min. Nostatus aika toki riippuu siitä minkälaisia pulla-leivonnaisia olet tekemässä.


Voitele nousseet pullat esimerkiksi kananmunalla ja ripottele sokeri päälle.

Paista pullia 205* asteessa uunissa noin 10 minuuttia.969 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page