top of page
  • Writer's pictureTiina

Gluteeniton Naan - leipä

Päivitetty: 18. lokak. 2021


Naan- leipä. Tuo ihana, pehmoinen, voinen ja suolainen suloisuus, jota ilman jää gluteeniton ruokailija intialaisessa ravintolassa. Ainakaan en ole vielä löytänyt sellaista intialaista ravintolaa, jossa gluteenitonta Naan-leipää olisi tarjolla.

Siksipä on mahtavaa että sen voi tehdä itse!Ja jos et hae tai tilaa sitä ruoka-annosta sieltä omasta lemppari "intialaisesta" tai "nepalilaisesta", niin voihan toki koko aterian valmistaa itse !

Eikä ruoan tarvitse aina olla nimenomaan curry tai joku muu intialainen juttu vaan Naan- leipä maistuu mainiolta esimerkiksi meksikolaisen keittiön herkkujen kanssa tacojen tai tortillojen sijaan.

Naan- leivät ovat yksinkertaisesti niin hyviä että niitä syö ihan ilokseen ;)
Liitän tänne mielestäni yhden mahtavimmista "arjenpelastusresepteistä" eli The New York Times - lehdessä julkaistu ja sieltä Maria Veitolan (kiitos Maria <3) nappaama "The Stew" , löytyy netistä vaikka kuinka monen julkaisijan sivuilta , tässä yksi :https://www.soppa365.fi/reseptit/kasvis-padat-ja-laatikot-vegaaninen/stew-eli-kikhernemuhennos

Yksi parhaista ohjeista kun oma pää sakkaa eikä keksi mitään mitä tekisi ruuaksi!

Vegaaninen, gluteeniton , helppo ja superherkullinen!
Ja siis tuo Naan-leipä! Ohje löytyi mainiosta "Tinskun Keittiössä ja Tyynen Kaa" - blogista : https://www.tinskunkeittiossa.fi/2016/01/gluteeniton-naanleipa.html

Vaihdoin jauhot vain Agata Bakery:n A1 Gluteenittomaan Jauhoseokseen ja hyvää tuli!

Kiitos Tinsku ja Tyyne :)
Hyvää Elokuuta!


Agata2 045 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page