top of page
  • Writer's pictureTiina

Gluteenittomat pasteijat

Päivitetty: 29. huhtik. 2021Kun julkaisin täällä oman verisioni tuosta rahako-voitaikinasta olin jos silloin päättänyt että feta-pinaatti - pasteijat ovat ehdottomasti ne mitä seuraavaksi tuosta taikinasta teen!

Ja tässä ne tulevat!Niiden sisään voi tietenkin laittaa vaikka mitä. Itse olen ja tyttäreni myös , niin vannoutuneita feta-pinaatti - faneja että tämä täyte oli meille se ainoa oikea siksi ensimmäiseksi satsiksi.


* Feta-pinaatti muhennos syntyy yhdestä pienestä sipulista, teelusikallisesta hunajaa, pussillisesta pakastettua pinaattia, paketista fetaa + mausteista , esim oregano sopii todella hyvin. Paista kaikki muut ainesosat yhdessä pannulla muhennokseksi ja sekoita sitten sen joukkoon murennettu feta.*Tähänhän nämä eivät jää, niin superherkullisia niistä tuli!


Ja siis vihdoinkin löytyi sellainen gluteenittoman pasteijakuoren - taikina jota olen kaivannut, ehkä sinäkin :)Pitemmittä puheitta reseptiin ja ohjeisiin.

Tein saman kokoisen taikinan kuin rahka-voitaikina -piirakkaankin täällä : https://www.agatabakery.com/post/gluteeniton-rahka-voitaikina

ja kaulitsin sen 4 kertaa, aina joka välissä taittaen taikinan kolmeen osaan. Seuraavalla kerralla kokeilen mikä ero tulee taikinan rakenteeseen jos kaulitsen sen vain kerran. Kerron sitten!


Tarvitset siis rahka-voitaikinaan


125g Maitorahkaa

125g Voita

4dl A1 Gluteeniton jauhoseosta

1tl Leivinjauhetta


Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Nypi kylmä ja kuutioitu voi jauhoihin kunnes saat murumaisen koostumuksen.(Voit tehdä tämän mixerissä todella helposti, muutamalla painalluksella).

Lisää maitorahka ja sekoita kunnes sinulla on taikina - mutta ei yhtään enempää. Taikinassa saa olla voin palasia vielä erotettavissa.

Kaada taikina tuorekelmulle ja painele se hellästi kelmun avulla tiiviimmäksi levyksi.

Laita taikina kelmussaan jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Ensin jaoin taikinan kahteen osaan.

Sitten kaulitsin taikinapala 1. ensin suorakaiteen muotoiseksi , niin ohueksi että sain siitä silmämääräisesti 4 pystysuoraa suorakaiteen muotoista pasteija-palaa .

Pasteijoita ei vielä tässä vaiheessa leikata irti vaan taikina käännetään kolmin kerroin , eli nostetaan lyhyistä päistä taikina ensin esim. oikealta hieman yli puolenvälin taikinaa ja sitten tuon taitoksen päälle vasemmalta ja tasan niin että yhtään taikinaa ei ole yksinkertaisesti pöydällä , vaan kolminkertainen tasainen tyyny.

Taikina "tyyny" käännetään pitkittäin ja kaulitaan uudelleen saman kokoiseski levyksi ja taitellaan uudelleen.

Tässä välissä laitoin taikina-"tyynyn" puoleksi tunniksi kylmään. Sen jälkeen kaulitsin sen vielä kerran auki taittelin vielä kerran ja kaulitsin auki niin että sain nuo samaiset 4 pasteija-palaa ja leikkasinkin ne erilleen.


Sekoitin pienessä kupissa kananmunan keltuaisen ja ruokalusikallisen kylmää vettä. Sudin pullasudilla taikinapalojen reunat kananmuna-vedellä.

Sitten laitoin noin 2 ruokalusikallista täytettä taikinapalan puolikkaalle ja käänsin tyhjän puolikaan sen päälle. Painoin reunat kiinni ja painelin ne haarukalla (kannattaa puhdistaa haarukka aina pasteijoiden välillä vaikkapa talouspaperilla, niin ettei se tartu taikinaan ja riko sitä) tiiviimmin jotta eivät aukea uunissa ja ovathan kivan näköisiäkin ;)

Leikkasin vielä ylimääräiset reunat pois jotta sain siistejä "tyynyjä".

Toistin koko homman vielä toisen taikina-puolikkaan kanssa.Voitelin samalla kananmuna-vesi-seoksella vielä pasteijat ja ripottelin päälle sesaminsiemeniä.

Paistoin pasteijoita 15 minuuttia 225 asteisessa uunissa.


Ja niistä tuli todella hyviä :)873 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page