top of page
  • Writer's pictureTiina

Amaretti

Päivitetty: 13. lokak. 2021


Amaretti.

Nuo ihanat, pienet, manteliset leivonnaiset, joita saa onneksi usein ja ihan pyytämättä espressonsa kylkeen Italiassa. Useimmat kohtaamani Amaretit ovat olleet vaikkakin herkullisia, kohtalaisen kovia ja murenevia.Hyviä nekin, mutta nämä........


Törmäsin taannoin Davis Lebovitz:n ohjeeseen italiaisille mantelikekseille.

Nämä mantelikeksit olivat sisilialinen versio Amareteista ja pehmeämpiä kuin nuo pohjoisemmat sisaruksensa. Ja mikä parasta, ne olivat täysin jauhottomia, joten sopivat mainiosti myöhemmin myös Agata Bakery&Cafe:n gluteenittomaan valikoimaan.

Yhdistelmä näiden Amarettien ja upean espresson kanssa oli kahvilassamme aivan lyömätön.

Kiitokset muuten noista espressoista ja muista täydellisistä kahvikupillisista menee Antti Kankaiselle, silloiselle baristalleni.

Nykyään Antti taitaa lennellä ihmisiä päämääriinsä- hyviä lentoilmoja sinulle, Antti :)

Tässä David Leboviztin ohje, kiitos ja kaikki kunnia siitä hänelle !

Mr Leboviztin ihania ohjeita löytyy täältä lisää : https://www.davidlebovitz.com

Amaretti


350g, 7dl mantelijauhoa

210g, 2,5dl sokeria

4 vapaan kanan kananmunan valkuaista

hippunen suolaa

3 rkl aprikoosihilloa

2 tippaa manteliuutetta

350g mantelilastuja


Uuni 160* astetta


Sekoita mantelijauho ja sokeri keskenään. Vatkaa toisessa kulhossa 3 valkuaista ja hippunen suolaa vaahdoksi. Sekoita jauho-sokeri- seos varovasti käännellen valkuaisvaahtoon ja lisää lopuksi hellästi aprkoosihillo ja manteliuute.


Tämä on sotkuista - mutta ei hätää!

Muotoile taikinasta pieniä ovaaleja pikkuleipiä. Voit punnita yhden ottaa loput samankokoisina annoksina. Suunnilleen samankokoisten palojen ottamisen oppii kyllä nopeasti kun pyörittelee taikinaa kädessään. Kohtele taikinaa hellästi jotta se ei menetä ilmavuuttaan liikaa.

Kun olet onnistunut muotoilemaan itsellesi kelpaavan (jolloin se kelpaa muillekin :)) ovaalin pikkuleivän, kasta se jäljellä olevaan valkuaiseen ja sitten pyöritä se esim. haarukan avulla mantelilastuissa ja siirrä leivinpaperin päälle uunipellille.


Paista pikkuleipiä noin 25 minuuttia kunnes ovat kullanruskeita.

Anna jäähtyä ja nauti!


:)


Ps. ja kun taas paistaa, on ihana syödä omatekemää jäätelöä! Käytä vaikka siihen tästä ohjeesta jäävät keltuaiset ja laita jätski pakastimeen odottamaan uutta helleaaltoa :)226 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page