top of page
  • Writer's pictureTiina

Maailman paras gluteeniton pizzapohja


Hyvää jaksaa odottaa! Ja nyt se on täällä :)

Gluteeniton Pizzajauho - pussi ja muuta et sitten juuri tarvitsekaan ihanien pizzojen tekoon!

Agatan Gluteeniton Pizzajauho- seos on luontaisesti gluteenitonta ja siten turvallinen ja ennenkaikkea helppo ja herkullinen valinta.Erinomaista gluteenitonta pizzaa saa aikaan myös tietenkin A1 Jauhoseoksella - tuon ohjeen olenkin jo aiemmin jakanut täällä.

Nyt pizzan teko on suorastaan vain jopa naurettavan helppoa, kun ainoat lisättävät aineet ovat ne, joita aina on (jos leivot) tai ainakin jotka ovat helppoja hankkia; eli hiivaa, suolaa, öljyä ja vettä.


Taikina tehdään niinkuin se on aina tehty; jauhojen, joihin on lisätty suola, keskelle tehdään kaivo johon kaadetaan hiiva- öljy - neste ja sekoitellaan haarukalla rauhallisesti taikinaksi pikkuhiljaa jauhoja kaivon reunoilta mukaan pudotellen.

Sitten taikina työstetään alustalla kimmoisaksi, sileäksi taikinaksi ja laitetaan öljyttyyn kulhoon kelmun alle nousemaan tunniksi.Sen jälkeen taikina näyttä ja tuntuu tältä ja on valmis jaettavaksi ja muotoiltavaksi:

Pizza , oli se sitten pieni pizzetta tai isompi pizza, kannatta levittää jauhotetuin sormin ja jauhotetulla alustalla jotta se pääsee leviämään eikä tartu.


Itse olen Pizza Margheritan vannoutunut ystävä ja useimmiten päällystän pizzani vain tomaattikastikkeella, mozzarellalla ja basilicalla.

Mutta "margherita-pohja" toimii hienosti alustani sille mitä ikinä haluat pizzaasi laittaa; oliiveja , kaprista, chiliä, artisokkaa, tuoreita tomaatteja, fenkolia jne jne.Tässä siis ohje vielä kerran , vaikka sen Pizzajauho- pussin kyljestä löydät myöskin :)


Agatan Pizza ,( eli se maailman paras gluteeniton pizzapohja ;)


450g Agatan Gluteeniton Pizzajauho

1tl Suola

3dl Lämmin vesi

1rkl Kuivahiiva

1rkl Oliiviöljy


Sekoita hiiva lämpimään veteen. Anna hiivan "heräillä" muutama minuutti.

Laita jauhot joihin on sekoitettu suola, isompaan kulhoon ja tee jauhojen keskelle kaivo eli kuoppa.

Lisää öljy hiiva- nesteeseen ja kaada se "kaivoon" jauhojen keskelle.

Aloita taikinan sekoittaminen lisäämällä jauhoja nesteeseen kaivon reunoilta haarukan avulla.

Sekoita rauhallisesti ja saat lopulta aikaan karkeahkon, ehkä vielä hieman epämääräiseltä näyttävän taikinan- EI HÄTÄÄ- sellaiselta sen tuleekin näyttää!

Taikinan voi tietenkin sekoittaa myös koneella. Käytä silloin taikinakoukkua.
Tällaiselta taikina näyttää kun kaikki jauhot on sekoitettu mukaan mutta taikinaa ei ole vielä työstetty pöydällä.
Nosta taikina kulhosta työpöydälle ja työstä taikina, painaen ja venytellen, kimmoisaksi ja sileäksi.

Muodosta siitä "pallo" ja laita se kevyesti öljyttyyn kulhoon ja anna taikinan nousta esimerkiksi tuorekelmulla peitettynä noin tunti.

Lämmitä uuni niin kuumaksi kuin sen saat (kotiuuni). Ja jos olet niin onnekas että sinulla on pizzauuni niin keskimäärin 330* astetta on hyvä ;)

Jaa ja muotoile taikinasta haluamasi kokoisia ja muotoisia (!) pizzapohjia ja täytä pizzat .

Taikina voi odottaa toisen pizzan paistumista muotoiltuna, mutta älä täytä sitä valmiiksi ettei pohja vety, jollon sitä on vaikea siirtää uuniin!

Siirrä pizza pizzalapiolla tai pienemmät pizza jollain muulla levällä lastalla uuniin.


Itse käytän usein pizzojeni alla leivinpaperia koska se helpottaa suuresti pizzojen siirtoa uuniin ja sieltä ulos.Mutta ilmankin pärjää kun muistat että pizza taikina saa ja pitää olla jauhoinen alta kun laitat sen uuniin- sillon se liukuu sinne kauniisti!

Pizza paistuu kuumassa uunissa noin 6-7min. 330 asteessa nopeamminkin.Buon Appetito!5 005 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page