top of page
  • Writer's pictureTiina

Pannukakut, siis ne "lettuset" :)

Päivitetty: 29. huhtik. 2021Jos sinulla on aikaa, aurinko paistaa tai paistaa ainakin kohta.

On aamu eikä mitään kiirettä ja mietit että mitäköhän sitä laittasi aamiaiseksi? Jotain mikä maistuisi kaikille ja toisi hymyn huulille?


Tuo tilanne oli jokunen vuosi sitten jälleen kerran mökillä, missä kaikki ruoka on parempaa ja siis olen ihan vakuuttunut siitä että se ei vain maistu paremmalle vaan ON parempaa. Mökki inspiroi kokkaamaan, vaikka sen keittön fasiliteetit ovat pikemminkin kehnohkot kuin edes kohtuulliset. Syynä on varmasti kiireettömyys joka yleensä siellä ollessa vallitsee. Ihanan pitkät mökki- aamut :)


Mietin siis mitä valmistaa itselleni ja tyttärelleni sekä hänen mökki- vieraalleen.


Pannukakkuja! Siis sellaisia "amerikkalaisia" pehmoisia tyynyjä .... Ooh.

Ja kun mietin ainesosien suhteita tuli mieleeni video tai oikeastaan ohjelm,a jonka olin nähnyt edellisenä talvena. Myönnettäköön että olen nähnyt kaikki Jamie Oliver -ohjelmat ja varsinkin ne joulushow:t aika moneenkin otteeseen (ovat myös tyttäreni lempiohjelmia joulua odotellessa). Yhdessä ohjelmassa Jamie teki pannukakkuja kahden tyttärensä kanssa kuppi+kuppi- tekniikalla. Ohje oli todella helppo ja pystyin muistamaan sen ulkoa.
Jamie käytti englantilaiseen tyyliin "selfraising flour" - sekoitusta eli jauhoja joihin on lisätty leivinjauhe.


Gluteenittomista jauhoista saa "selfraising"- version kun lisää 2 teelusikallista leivinjauhetta kahteen desiin jauhoja.Kuitenkin ohje oli kaikinpuolin summittainen eikä tuon leivinjauheen määräkään ole niin tarkkaa. Jamie ohjeistaa videollaan että ei haittaa jos kuppisi on erikokoinen kuin hänen - hyvää tulee kuitenkin.

No, reseptiin siis!


Katsoin että netistä löytyy nyt video jossa Jamie käyttää tavallisia jauhoja ja lisää kukkuran teelusikallisen leivinjauhetta taikinaan. Eli tämä lienee helpointa.


Tässä tuo alkuperäinen video kaikessa söpöydessään :)
Ja tässä resepti:


Pannukakut


2,5dl A1 gluteeniton jauhoseos

1 reilu tl leivinjauhetta

2,5dl Maito (olen varma että esim kauramaito toimii myös- kokeilen seuraavaksi)

ripaus Suolaa

1 Kananmuna

Voita paistoon


ja sitten mitä ikinä haluatkin lisätä joukkoon; omenaa, sitruunankuorta, kesäkurpitsaa tai niinkuin Jamie tuossa videossa, päärynää tms. :)


Mittaa kulhoon jauhot ja leivinjauhe ja sekoita keskenään. Lisää maito ja ripaus suolaa ja kananamuna ja sekoita sileäksi taikinaksi.

Raasta taikinaan mukaan mitä ikinä siihen haluatkin (tai älä :) )


Sulata voi pannulle ja lisää pannun- ja halutun pannukakku-koon mukaan 1-5 läjää taikinaa.

Paista pari minuuttia - tarkista lastalla paistuneen puolen kaunis rusketus ja rapeus ja käännä lettu ja paista toiselta puolelta.


Tarjoile pannukakut turkkilaisen jugurtin ja marjojen ja hunajan kera (kuvissa) tai mitä mielesi tekeekin!


Huomenta!


https://www.youtube.com/watch?v=JPdpSAvmnHY&t=45s


507 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page