top of page
  • Writer's pictureTiina

Sitruuna, mustikka ja manteli- kakkuset :)

Päivitetty: 13. toukok.Sitruunakakku. Ei taida olla parempaa makua kuin tuo sitruunan, sokerin ja voin yhdistelmä. Suklaa on ihan toinen juttu - se ei kisaa samassa sarjassa ;)


Olen leiponut vaikka minkä muotoisia ja makuisia sitruunakakkuja, kuorrutteilla tai ilman, koska ne maistuvat aina ja lähes kaikille , kuivakakkuina, pikkuleipinä, täytekakkuina ja niin edelleen.


Jokin aikaa sitten, kun sain lahjaksi tuo Yotam Ottolenghin ja Helen Goh:n "Sweet" kirja ystävältäni Henrikalta - kiitos :) - silmiini osui ihana kuva pienistä sitruunakakkusista mustikka koristeineen.

Ja koska resepti kuulosti herkulliselta , oli pakko kokeilla mitä siitä syntyy Agatan omilla A1 -jauhoilla.

Ja voilá, ihania niistä tuli!


Ja koska niissä on jotain niin keväistä ja iloista jaan reseptin nyt tuomaan iloa keväiseen pääsiäispöytään.

Hyvää pääsiäistä!


Sitruuna, mustikka ja manteli - kakkuset

(Alkuperäinen resepti Y. Ottolenghi ja H. Goh: "Sweet")


190g Suolatonta voita, huoneen lämpöisenä

190g Sokeria

1 Luomusitruunan kuori raastettuna

4 Kananmunaa kevyesti vatkattuna

190g Mantelijauhoa

45g A1 jauhoseosta

1/4tl Leivinjauhetta

1/8tl Suolaa

60ml Sitruunan mehua

100g Mustikoita. Pakastetut toimivat hyvin. Anna niiden sulaa sen ajan kun teet taikinaa - sen sulaneempia niiden ai tarvitse olla. Tuoreet toimivat tietenkin loistavasti!


Kuorrutus:

160g Tomusokeria

35ml Sitruunan mehua


Tarvitset: 12 -koloisen muffinssivuoan. Silikoni-vuoka ei toimi tässä.(kakkuset eivät ruskistu samalla tavalla kauniisti)


Lämmitä uuni 180*asteeseen.Voitele muffinssivuoan kolot ja jauhota ne esimerkiksi riisi- tai maissijauholla.


Vatkaa voi, sokeri ja sitruunan kuori lapa-vispilällä (varmasti pärjäät pallovispilänkin kanssa) monitoimikoneessa vaaleaksi ja kevyeksi. Lisää munat ja mantelijauho vuorotellen kolmessa erässä.Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan ja sekoita hyvin . Lisää sitten vielä sitruunan mehu ja sekoita tasaiseksi.


Nostele taikina muffinsivuokiin ja jaa noin 80g mustikoita kakkusille. Paina mustikoita hieman taikinan sisään.

Paista kakkusia 30-35minuuttia. Aika riippuu paitsi uunisi tehosta, myös siitä minkä kokoisia kakkusia olet tekemässä. Jos sait taikinan jaettua 12 kakkuun , 30-35minuuttia on hyvä paistoaika. Kokeile tikulla 30minuutin jälkeen onko kakku jo sisältäkin kypsä.


Anna kakkusien jäähtyä ensin vuoassaan noin 10 minuuttia. Kaada ne sitten varovasti ritilälle tms jäähtymään kokonaan.

Kuorrutus tehdään sekoittamalla sitruunamehu ja tomusokeri toisiinsa kunnes seos on valkoista ja kohtuu kiinteää. Jos kuorrute näyttää "harmaalta" ja "läpinäkyvältä" lisää tomusokeria kunnes se on valkoista. Kokeile kaataa kuorrutetta ulos kupistaan. Jos se valuu hitaasti se on hyvää. Kuorrutteen on tarkoitus jäädä kakun päälle ja valua osittain reunojen yli.


Kaada kuorrute jäähtyneiden kakkusien päälle (huom , kakut ovat siis väärinpäin käännettyjä muffinsseja !) ja koristele vielä jäljelle jääneillä mustikoilla.


532 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page